KRIGEN – som den opleves af børnene og hvordan børnenes tegninger dokumenterer disse oplevelser

Vi er stolte og glade for, at filminstruktør Simon Lereng Wilmont vil komme til Center for Analyse af Børnetegninger og fortælle om sin dokumentarfilm ’OLEG OG KRIGEN’.

Center for Analyse af Børnetegninger tager denne gang et tema op, som desværre den dag i dag er uhyggeligt aktuelt: KRIGEN – hvordan den påvirker børn, og hvordan børn i deres tegninger kan formidle deres oplevelser under krig.

Dokumentarfilmen handler om Oleg på 10 år, som bor med sin bedstemor i det østlige Ukraine – en krigszone, som ofte genlyder af antiluftskyts og missilbombardementer. Nogle gange er lydene langt væk, men andre gange er de frygtindgydende tæt på. Mange har forladt området, men Oleg og hans bedstemor har ikke andre steder at tage hen. Oleg, hans yngre fætter og en ældre dreng leger sammen eller tager ’på eventyr’, hvor de prøver hinandens grænser af.

Efter vi har set dokumentarfilmen ’Oleg og krigen’ vil filmens instruktør Simon Lereng Wilmont komme og fortælle om sin baggrund og interesse for netop disse børn og om, hvordan disse børn påvirkes af krigen.

Efter en pause vil vi sammen studere tegninger fra børns oplevelser af krig – krig, som de oplever den, og som de formidler gennem deres tegninger.
Vi vil analysere tegninger fra børn i forskellige lande – som børnene har oplevet nuværende og tidligere tiders krige. På denne måde vil vi tolke, hvordan forskellige børn til forskellige tider har søgt at beskrive deres oplevelser i krig.

TID: Lørdag den 10. september kl. 13.00 – 16.00
STED: VUC, Nybrovej 114, 2800 Kongens Lyngby – østre fløj (følg skiltning)
PRIS: Gratis for medlemmer. Gæster betaler 70 kr.
Kaffe/te kan købes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *