Nytårsbrev og information om næste stormøde og fællestur til SMK

NYTÅRSBREV

Kære medlemmer i CAB – Center for Analyse af Børnetegninger.Godt nytår til jer alle. Vi håber, at I har haft en dejlig jul og er kommet godt ind i det nye år.

I foråret er vi så heldige, at Kis Henriksen har indvilget i at komme til CAB lørdag den 18. marts og fortælle om sit arbejde med konceptet KUNSTEN AT FORME ET SPROG – et koncept, som omfatter brug af både kunstpædagogiske og kunstterapeutiske metoder. Kis Henriksen er uddannet pædagog og har efterfølgende suppleret med en formningsuddannelse. Herefter er hun cand.pæd. i billedkunst og har uddannet sig til kunstterapeut – se mere på Kis Henriksens hjemmeside www.forlagetkis.dk/

Kis har primært arbejdet med skolebørn, flygtningebørn og – unge, samt udviklingshæmmede. Hun har – med konceptet KUNSTEN AT FORME ET SPROG som et ”teaching the teachers” projekt arbejdet med krigstraumatiserede lærere i Bosnien-Hercegovina med mange traumatiserede børn og unge i klasserne.

Kis Henriksen har gennem årene skrevet flere bøger.
Under overskriften KUNSTEN AT FORME ET SPROG har Kis skrevet i alt 6 bøger som udtryk for, at kunsten er en stemme – et sprog for det hengemte og uforløste, og at det er en kunst at forme et sprog.Kis bruger billeder og billeders fortællinger med varme, indlevelse og forståelse for, hvad det enkelte menneske har brug for i den pågældende situation.Kis knytter i sit arbejde bånd mellem jungianske begreber, kreative processer og healing af traumer.

Bogen Den blødende bro – tavshedens stemme er en personlig fortælling omkring Kis Henriksens arbejde med traumeramte i perioden 2000-2008. Her viser hun flere eksempler på, hvordan krigens traumer kan få en forløsende stemme ved hjælp af kunstpædagogiske processer, som på denne måde bliver en andenslags bro mellem de forfærdelige oplevelser og glæden ved livet.

Kis Henriksen viser, hvor vigtigt det er i en pædagogisk praksis at kunne forholde sig åben og lyttende i det nærvær, som opstår under arbejdet med Kunsten at forme et sprog.

Stormødet med Kis Henriksen er lørdag den 18. marts kl. 13 – ca. 16. Vi mødes som sædvanligt på VUC, Nybrovej 114 i Kgs. Lyngby.Gratis adgang for medlemmer – 70 kr. for gæster. Kaffe/te kan købes. Vi glæder os til at se jer til en spændende eftermiddag – gerne sammen med venner, kolleger og familie.

Vi arbejder på, at vi som gruppe kan lave en udflugt til SMK – Statens Museum for Kunst, hvor der indtil 19.februar vises udstillingen ’Forbindelser – danske kunstnere fra det tidligere Jugoslavien’. Mere om tid og mødested sender vi ud i kommende uge

På foreningens vegne mange varme hilsener fra
Grete Binger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *